Prevajanje

V prevajalski agenciji Meliora nudimo prevode različni vrst besedil z različnih področij in strok, od splošnih do strokovnih, ter vedno poskrbimo, da prevodi dosegajo kakovost, standarde in želje naročnika.


Gospodarstvo

Ekonomija

Pravo


IT

Tehnika

Avtomobilizem


Strojništvo

Marketing

Izobraževanje


Finance

Bančništvo

Zavarovalništvo


Splošna besedila

Leposlovje

Spletne strani


Prevajanje je oblika medkulturnega in medjezikovnega posredovanja in kot tako pomembno za posredovanje besedila preko kulturnih in jezikovnih meja. Ni le golo prenašanje besedila iz izvirnega v ciljni jezik, saj zahteva vrsto prilagoditev, tako da prevod deluje v ciljnem jeziku in kulturi.

Da je prevod dober in dosleden, uporabljamo tudi različna prevajalska orodja in programe. Vsako prevajanje je proces, sestavljen iz različnih korakov: pregled besedila, priprava besedila na prevajanje, prevod, pregled kakovosti in doslednosti besedila, lektura in končni pregled.

V prevajalski agenciji Meliora se tega zavedamo in pri vsakem besedilu poskrbimo, da je prevedeno strokovno, kakovostno in dosledno.Po prejemu povpraševanja pripravimo brezplačno in neobvezujočo ponudbo glede na besedilo in število prevajalskih strani oz. besed besedila. Stremimo k naročniku prijaznemu in osebnemu pristopu, zato se z vsakim naročnikom dogovorimo glede časovnega roka za izvedbo prevoda, pred samim prevajanjem pa določimo tudi morebitne zahteve, potrebe ali želje naročnika. Po opravljenem prevodu sledi pregled prevoda, ki ga opravi prevajalec, za njim pa prevod pregleda še lektor, ki je materni govorec ciljnega jezika. Po končnem pregledu je prevod pripravljen za oddajo naročniku.

Potrebujete prevod?
Pošljite nam povpraševanje!


POVPRAŠEVANJE